Тағамның тұжырымдамасы мен қазіргі заманғы жүйесі


144
3 курс
education language
📅 6 мая 2022
👀 58
1
Тағам гигиенасы бұл?
2
Үйлесімді тамақтану концепциясының авторы:
3
Тиімді тамақтану теориясына сәйкес барлық қоректік заттар жіктеледі:
4
Тиімді тамақтанудың бір бөлшегі болып табылады:
5
Тамақ режимінің негізгі бөлшегін көрсетіңіз:
6
Тағамның мөлшерлік сипаттамасын анықтайды
7
Нақты тамақтануды бағалағанда зерттелінеді:
8
бірдей рацион қабылдайтын ұжымдарда ұйымдастырылған тамақтануды зерттейтін тәсіл;
9
Зат алмасу мына қарама-қарсы және бір мезетте өтетін процестерден тұрады:
10
Энергетикалық шығынның басқарылмайтын түріне қандай энергия шығыны жатады:
11
Адамның энергия шығыны жіктеледі:
12
Энергия жұмсалудың бақыланатын түріне жатады:
13
Энергия тасымалдаушы нутриенттердің үйлесімділік параметрлері (рационның энергия құндылыңының % үлесі):
14
Ұзақ теріс энергия балансының нәтижесінде мынадай ауыр дерт пайда болады:
15
Ұзақ оң энергия балансы нәтижесінде мынадай ауыр дерт пайда болады:
16
Ересек, еңбекке қабілетті тұрғындардың рационында ақуыз, май және көмірсулар арасында мынадай тиімді қатынас болуы керек:
17
Өсімдіктекті ақуыздардың жануартекті ақуыздардан айырмашылығы:
18
Адам тағамында алмастырылмайтын липидтік қосылыстар мыналар:
19
Өсімдік майларында жануар майларына қарағанда –
20
Жануар текті көмірсуды көрсетіңіз:
и еще 124 вопроса